Правителството направи много, но трябваше да сме по-твърди в позицията си спрямо

...
Правителството направи много, но трябваше да сме по-твърди в позицията си спрямо
Коментари Харесай

Евродепутатът Емил Радев: Трябваше да сме по-твърди към Австрия за Шенген

Правителството направи доста, само че трябваше да сме по-твърди в позицията си по отношение на Австрия, разяснява в студиото на „ Добро утро, Европа “ евродепутатът Емил Радев. Според него въпросът за пълноправното членство на България и Румъния в Шенген няма да бъде сложен на дневен ред преди 2025 година.

„ Казусът с България и Румъния – отчасти по въздух и вода единствено – не е разказан дори и в законодателството. Така че, ние вършим казус сега. Аз персонално се надявам здравият разсъдък да надделее, тъй като виждаме, че в идната година мъчно ще реализираме прогрес – да влезем пълноправно и по суша “, сподели евродепутатът.

„ Вътрешните реки и езера сред страните членки се считат съгласно Шенгенския кодекс за сухопътни граници. Но фериботните пристанища са разказани като изключение. Затова ние доста желаеме и настояваме тези фериботни пристанища да бъдат включени в зоната за свободно прекосяване – с цел да могат нашите превозвачи свободно да минават сред България и Румъния “, посочи той.

 

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР